SALDA GÖLÜ

Beyaz, mavi ve yeşilin bir arada bulunduğu yeryüzü cenneti

Salda Gölü

Türkiye’nin en derin gölü; Salda

Salda Gölü, Burdur’un Yeşilova ilçesinin kuzey batısında, ilçe merkezine 4 km. uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyonal ovalarla çevrili hafif tuzlu tektonik bir göldür. Göller bölgesi içindedir. Yüzölçümü yaklaşık 44 km2’dir.

Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alan

Salda Gölü, bitkiler açısından zengin bir göldür. Alanda 18 bitki çeşidi tespit edilmiştir. Bunlardan bir tür sığır kuyruğu olan Verbascum dudleyanım ve Verbascum flabellifolium türlerinin bilinen dünya dağılımları alanın güney kıyılarıyla sınırlıdır.

Türkiye’nin en derin gölü;
Salda

Salda Gölü, Burdur’un Yeşilova ilçesinin kuzey batısında, ilçe merkezine 4 km. uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyonal ovalarla çevrili hafif tuzlu tektonik bir göldür. Göller bölgesi içindedir. Yüzölçümü yaklaşık 44 km2’dir. 184 metreye varan derinliği ile Türkiye’nin en derin gölüdür.

Salda Gölü Çalışmalar

Salda Gölü Yürütülen Çalışmalar

Unesco Başvurusu

Salda Gölünün UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine dahil edilmesi için UNESCO Milli Komite temsilcileri ile görüşme yapılmıştır.

Bilimsel Çalışmalar

Salda Gölü’nü diğer göllerden ayıran en önemli özellik; stromatolit oluşumlarına uygun jeobiyokimyasal bir ekolojik sürece sahip olmasıdır.

Seyir Terasları

Göl ve çevresinin gözlemlenebileceği uygun bakı noktalarında 7 adet seyir terası ve ahşap yürüyüş yolları projesi tamamlanmıştır.

Bisiklet Yolları

Salda Gölü ve çevresinde sürdürülebilir ulaşım politikalarını hayata geçirmek amacıyla bisiklet yollarının oluşturulması hedeflenmiştir.

Gözlemlenen Fauna

Salda Gölü özellikle sonbahar ve kış dönemlerinde su kuşları için önemli bir duraklama ve yaşam alanı vazifesi görmektedir. 38 farklı su kuşu çeşitli dönemlerde alanda bulunmaktadır.

Gözlemlenen Flora

Salda Gölü havzasında 81 familyaya ait 301 sucul ve karasal bitki türü olduğu belirlenmiştir. Bu türler içinde en önemlisi Salda Gölü çevresi için alana endemik olan Verbascum dudleyanum (Salda bataklık sığırkuyruğu) ile diğer endemik tür olan Verbascum flabellifolium türleridir.

SALDA GÖLÜ TANITIM FİLMİ

Keşfet

Beyaz, mavi ve yeşilin bir arada bulunduğu yeryüzü cenneti

Salda Gölü Fotoğraflar

Beyaz, mavi ve yeşilin bir arada bulunduğu yeryüzü cenneti

İlçeler

Yeni yerler keşfetmek için harika fırsatlar sunan Burdur'un her köşesinde ayrı bir güzellik var.

TOP